Hovedinnhold

- Forsøkte å gi angivelig selvmordsbomber førstehjelp

- Det så ut som om en bombe hadde eksplodert mot magen hans, sier en mann som forsøkte å gi den angivelige selvmordsbomberen i Stockholm førstehjelp.

Denne saken handler om:

Tips oss

Øyenvitnet, som omtales som Pascal av Dagens Nyheter, sier han akkurat hadde kommet ut fra en butikk i Drottninggatan da han hørte en kraftig eksplosjon og så røyk stige opp fra Bryggargatan.

- Jeg sprang de 30 meterne dit og rundet hjørnet da jeg fikk se en mann i 25-26-årsalderen ligge på ryggen, hardt skadd, sier han.

Les også: Trussel mot Sverige minutter før angivelig selvmordsaksjon

- Da jeg kom fram, rørte brystkassa seg et par ganger, men han hadde ingen puls, sier Pascal.

Noen meter unna hadde en bil eksplodert like før. To personer ble skadd i denne eksplosjonen. Politiet tror den omkomne mannen selv sto bak eksplosjonen som kostet ham livet. Ifølge svenske medier kan det dreie seg om et selvmordsangrep.

Pascal er utdannet sykepleier og forsøkte å gi mannen førstehjelp.

- Jeg tok bort et palestinaskjerf fra ansiktet hans for å frigjøre luftveiene, men det var for sent, sier han.

Ifølge øyenvitnet hadde mannen store skader på magen. Ved mannen skal det ha ligget et metallrør.

- Det så ut som noe hadde eksplodert mot magen på ham. Han hadde ingen skader i ansiktet eller kroppen for øvrig, og butikken rundt var ikke skadet, sier øyenvitnet.

BIL-EKSPLOSJON: Noen minutter før selvmordsbomberen skal ha slått til, gikk en bil i lufta i Stockholm sentrum. Foto: AP
BIL-EKSPLOSJON: Noen minutter før selvmordsbomberen skal ha slått til, gikk en bil i lufta i Stockholm sentrum. Foto: AP

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks