Hovedinnhold

Sivile drept

Januar - februar 1991

(VG Nett) Onsdag 13. februar slapp et amerikansk bombefly to laserstyrte bomber mot det de allierte mente var en viktig kommandobunker.

Denne saken handler om:

Men det viste seg å være et bomberom for sivile irakere. Minst 315 mennesker ble drept. 130 av dem var barn.

Saddam Hussein brukte de allierte bombeflyenes feilgrep for alt det var vært i sin propaganda. Han tok også sivile kuwaitere som gisler, og brukte dem som menneskelige skjold ved militære nøkkelinstallasjoner i Irak.

Krigen om opinionen toppet seg også rundt en ødelagt fabrikk, som Irak hevdet var en fabrikk for barnemelk. Den amerikanske forsvarsjefen, Colin Powell, sa at USA var overbevist om at det var en fabrikk for biologiske våpen.

De sivile drapstallene steg etterhvert som de allierte styrkene fortsatte titusentalls bombetokter over Irak.

Flyktninger på grensen til Jordan rapporterte også om store sivile tapstall, og sa at vannforsyningen og elektrisiteten i Bagdad hadde blitt kuttet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks