Hovedinnhold

Russland: Vi forsyner Assad med våpen

<p>John Kerry og Sergej Lavrov skal fortsette samtalene om Syria senere denne måneden. Her er de på Villa Taverna i Roma, 14. desember 2014.<br/></p>

John Kerry og Sergej Lavrov skal fortsette samtalene om Syria senere denne måneden. Her er de på Villa Taverna i Roma, 14. desember 2014.

Foto: Pool, Reuters
  • Send en melding til
Russland har aldri skjult det faktum at landet forsyner Syrias president Bashar al-Assad med våpen, sier en talskvinne for utenriksminister Sergej Lavrov.

Denne saken handler om:

Utenriksdepartementets talskvinne Maria Zakharova kom med uttalelsen mandag, melder nyhetsbyrået RIA Novosti.

To dager tidligere diskuterte Lavrov Syria-situasjonen i en telefonsamtale med sin amerikanske kollega John Kerry. I samtalen slo Lavrov fast at det er for tidlig å diskutere om Russland skal delta i militæraksjoner i Syria.

Kerry viste til meldinger om at det skal befinne seg russiske soldater i Syria.

– Dette kan trappe opp konflikten ytterligere, føre til enda større tap av sivile liv, øke flyktningstrømmen og føre til sammenstøt med koalisjonen mot IS som opererer i Syria, heter det i en uttalelse fra amerikanske myndigheter.

VG-oversikt: Slik har Middelhavet blitt Dødehavet

De to utenriksministrene skal fortsette Syria-samtalene i New York senere denne måneden.

Ifølge New York Times har Russland sendt en militær fortropp til Syria, og samtidig gjennomført andre tiltak som USA frykter kan bane vei for kraftig opptrapping av militærstøtte til Assad.

LES OGSÅ: Lavrov møtt med jubel i Syrias hovedstad

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks