Hovedinnhold

Russland prøveskjøt langdistanserakett

Russland gjennomførte torsdag en vellykket prøveutskyting av sin nye Bulava-langdistanserakett, som kan utstyrets med kjernefysiske stridshoder.

Denne saken handler om:

Raketten ble avfyrt fra en ubåt i Kvitsjøen i Nordishavet og traff et mål på Kamtsjatkahalvøya ved Stillehavet, rundt 6.000 kilometer unna, opplyser det russiske forsvarsdepartementet.

De beskriver prøveskytingen som vellykket, noe tidligere forsøk med den nyutviklede interkontinentale raketten ikke alltid har vært.

Under en prøveskyting i desember eksploderte raketten i en spektakulær lysspiral i lufta, noe som tydelig kunne sees fra deler av Nord-Norge.

Bulava-raketten er en såkalt tretrinnsrakett og har en rekkevidde på hele 8.500 kilometer. Den kan utstyres med ti kjernefysiske stridshoder.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks