Hovedinnhold

Putin sier ja til Statoil og Hydro

POSITIV: Putin ønsker Statoil og Hydro velkommen til Russland. Foto: AP
POSITIV: Putin ønsker Statoil og Hydro velkommen til Russland. Foto: AP
MOSKVA (VG Nett) - Norske selskaper har alle muligheter til å bli invitert til å delta i Shtokman-prosjektet, sa president Vladimir Putin på sin store pressekonferanse i Kreml i dag.

Denne saken handler om:


Putin bekreftet at Gazprom skal utvikle det enorme gassfeltet alene, men understreket samtidig:

- Det betyr ikke at utenlandske partnere ikke kan bli invitert til ulike oppgaver, som operatører eller konsulenter.

Med andre ord er det fortsatt muligheter for fusjonskameratene Helge Lund og Eivind Reiten på russisk side i Barentshavet.

Putin tror ikke at Statoil og Norsk Hydro fusjonerte spesielt for å få oppgaver på Shtokman-feltet. - Det er heller en internasjonal trend, sa Putin.

- Russland vil trenge erfaringen og teknologien til utenlandske partnere, på grunn av de vanskelige forholdene på stedet, sa presidenten.

Sendte invitasjon

Det var i oktober 2006 at Putins gode venn, Gazprom-sjefen Alexei Miller, kunngjorde at Russland vil utvikle feltet på egen hånd. Produksjonen av gass skal etter planen starte i 2010-2011.

For kort tiden ble det kjent at Gazprom har sendt brev til "Nye Statoil" med invitasjon om Shtokman-samtaler. Men også konkurrentene Total, ConocoPhillips og Chevron er invitert til slike samtaler.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks