Hovedinnhold

Putin: - Modig av USA å droppe rakettskjold

Russlands president Dmitrij Medvedev sier at skaden på den russiske økonomien var større enn noen hadde kunnet forutse. Foto: REUTERS
Russlands president Dmitrij Medvedev sier at skaden på den russiske økonomien var større enn noen hadde kunnet forutse. Foto: REUTERS
USAs beslutning om å endre sine rakettskjoldplaner er både modig og riktig, sier Russlands statsminister Vladimir Putin. Han ser fram til det han kaller flere positive utspill fra amerikanerne.

Denne saken handler om:

Putin roste i en tale til næringslivsfolk i byen Sotsjij ved Svartehavet fredag den amerikanske presidenten Barack Obamas beslutning om endringer i rakettplanene. Obama sa dagen før at USA vil satse på en mer fleksibel løsning enn landet tidligere så for seg.

- Jeg forventer at denne korrekte og modige beslutningen blir fulgt av andre. Blant det jeg ser fram til, er fjerning av alle hindre for overføring av høyteknologi til Russland og amerikansk innsats for russisk medlemskap i Verdens handelsorganisasjon WTO, sa Putin.

LES OGSÅ:- Obama dropper rakettskjold

- Ansvarlig

Russlands president Dmitrij Medvedev betegner Obamas beslutning som ansvarlig. Medvedev opplyser at han og Obama drøftet spørsmålet i samtaler i London og Moskva tidligere i år, og var blitt enige om å samarbeide om en løsning på spørsmålet.

Russiske ledere har gjentatte ganger krevd at amerikanerne legger planene om et rakettskjold til side. Lederne i Kreml trodde ikke på forsikringer fra Obamas forgjenger George W. Bush om at skjoldet bare var ment som beskyttelse mot terrorangrep.

LES OGSÅ:Avis: - USA går bort fra planer om rakettskjold

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks