Hovedinnhold

Over 800 høyreekstreme arrestert i Moskva

PÅGREPET: Mer enn 500 nasjonalister hadde samlet seg for å demonstrere etter å ha blitt kalt fascister av en avis. Foto: AP Photo/Dmitry Lovetsky.
PÅGREPET: Mer enn 500 nasjonalister hadde samlet seg for å demonstrere etter å ha blitt kalt fascister av en avis. Foto: AP Photo/Dmitry Lovetsky.
(VG Nett) Politiet i Moskva arresterte lørdag over 800 personer i forbindelse med høyreekstreme demonstrasjoner.

Denne saken handler om:

- Politiet forhindret flere uautoriserte sammenkomster i Moskva-regionen. Som en del av forebyggende tiltak for å sikre offentlig orden er 808 personer anholdt ved politistasjoner, sier polititalsmann Jevgenij Gildejev til nyhetsbyrået Itar-Tass.

Pågripelsene skjer etter to uker med nesten daglige overfall mot personer fra ulike etniske minioriteter i byen.

Demonstrerte

Rundt 500 høyreekstreme nasjonalister demonstrerte i en park i nærheten av kontorene til TV-stasjonen Ostankino mens de ropte «Russland for russere», ifølge en AFP-fotograf på stedet.

Flere hundre opprørspolitifolk kom til parken etter oppfordringer på internett om å protestere mot at TV-kanalen angivelig hadde beskrevet nasjonalistene som fascister.

- Nesten alle deltakerne på demonstrasjonen ble innbrakt og tatt med til politistasjoner, sier politi-talsmann Viktor Biryukov.

Mange ungdommer

Blant de arresterte var mange ungdommer, mange av dem helt nede i 13-14 år, ifølge russiske medier.

Tidligere denne uken ble en vietnamesisk mann stukket brutalt til døde i en av de industritunge forstedene i byen, mens han ventet på t-banen.

To av de pågrepne etter drapet er kun 14 og 15 år gamle, og politiet mener at den yngste av dem sto bak selve knivangrepet.

Arrestasjonene skjer en uke etter at rundt 7.000 fotballfans og nasjonalister ropte rasistiske slagord under en demonstrasjon nær Den røde plass og angrep forbipasserende som så ut som etniske minoriteter. Mer enn 30 personer ble såret.

Russlands president Dmitrij Medvedev har fordømt angrepene, som kan være et utslag av de økende etniske spenningene i landet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks