Hovedinnhold

Russisk lobbyist var med på møte mellom Trump junior og russisk advokat

<p>PRESSET: Donald Trump jr. er i søkelyset i Russland-saken som lenge har skapt problemer for hans far.</p>

PRESSET: Donald Trump jr. er i søkelyset i Russland-saken som lenge har skapt problemer for hans far.

Foto: Richard Drew, AP
En russisk-amerikansk lobbyist sier han var til stede på møtet med Donald Trumps sønn som håpet på negativ informasjon om Hillary Clinton.

Rinat Akhmetsjin bekrefter overfor Associated Press at han var med på møtet mellom Trump junior og Natalja Veselnitskaja i juni i 2016, og at Trump junior aktivt ba om skadelig informasjon om Trumps motstander.

Trump junior fortalte om møtet i en epost i forrige uke, men han nevnte ikke at Akhmetsjin også var med.

Les mer: Trump jr. offentliggjør eposter om Russland-møte

Russisk forsøk på Trump-støtte

Eposten om møtet var det første konkrete tegnet på at valgkampen til Donald Trump aktivt søkte informasjon om Hillary Clinton fra russiske kilder.

Da Trump junior ble invitert til møtet, fikk han beskjed om at det ville handle om Clinton, og at det var ledd i den russiske regjeringens innsats for å hjelpe Trump til å bli valgt.

Her kan du lese epostene oversatt til norsk i sin helhet, sammen med uttalelsen fra Donald Trump jr. ga da han publiserte dem: Russland-epostene

Playboy med jetsettliv: Rob Goldstone – mannen som gir Trump trøbbel (VG+)

Sønnen til Trump har siden forsøkt å nedtone betydningen av møtet ved å forklare at han ikke fikk noe ut av det.

Lobbyist: Mistet interesse for møtet

Akhmetsjin sier til AP at Trump junior ba Veselnitskaja om bevis for at det kom inn penger på ulovlig vis til Clintons valgkampkasse. Men hun svarte at hun ikke hadde slik informasjon.

<p>OMSTRIDT: Natalia Veselnitskaya lovet skadelig informasjon om Hillary Clinton, men Donald Trump jr. hevder hun aldri leverte varene. </p>

OMSTRIDT: Natalia Veselnitskaya lovet skadelig informasjon om Hillary Clinton, men Donald Trump jr. hevder hun aldri leverte varene. 

Foto: Yury Martyanov, AFP

Hun sa at det måtte Trump-kampanjen prøve å finne ut selv, og da mistet Trump junior interesse for møtet, ifølge Akhmetsjin.

Det er kjent fra før at president Trumps svigersønn Jared Kushner og valgkamplederen Paul Manafort også var til stede på møtet. Verken Kushner eller Manafort vil kommentere Akhmetsjins påstander.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks