Hovedinnhold

Rekordmange haiangrep

(VG NETT) Aldri før har det vært registrert så mange haiangrep som i fjor.
I alt ble 79 haiangrep innrapportert til Det internasjonale haiangrepsregisteret i 2000. Det er det høyeste tallet siden registeret ble opprettet ved universitetet i Florida i 1958, melder Reuters.

Ifølge statistikken må spesielt mange angrep i Florida og USA i fjor ta skylden for det oppsiktsvekkende høye tallet.

I 1999 var tallet 58.

Australia farligst

Av de 79 menneskene som fikk skremmende nærkontakt med hai, måtte 10 stykker bøte med livet. I Australia ble tre stykker drept, i Tanzania døde to, mens en person ble drept på Fiji, i Japan, på Papua New Guinea, i USA og i New Caledonia.

Badere mest utsatt

Ifølge amerikanske forskere er flesteparten av de som angripes svømmere i havet (46 prosent). Dykkere og vindsurfere er gruppe nummer to som får merke haiens blodtørstighet (32 prosent). Dykkere og snorklere utgjør 18 prosent i angrepsstatistikken, mens bare tre prosent av de som blir angrepet var bodysurfere. Hvis du absolutt må være i vann er det tryggest bare å vasse. Kun èn prosent av haiagrepene blir gjort på «vassende».

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks