Hovedinnhold

Reddet fra galletapping

(VG Nett) Godt neddopet ligger den flere hundre kilo tunge asiatiske svartbjørnen fastspent på operasjonsbordet. Sammen med 16 artsfrender får bjørnen medisinsk hjelp etter at han nylig ble tatt hånd om av en dyreverngruppe.
Bjørnene hadde levd i fangenskap på kinesiske gårder der man livnærer seg ved å tappe galle fra dyrene. Gallen selges så videre for bruk i tradisjonell kinesisk medisin.

Veterinærene ved Moon Bear Rescue Center i Sichuan-provinsen arbeidet mandag for fullt med å fjerne ødelagte gallablærer og få de vanskjøttede dyrene på beina igjen.

Senteret, som tilhører dyreverngruppen Animals Asia Foundation, arbeider for å få frigitt så mange som mulig av de rundt 7000 asiatiske svartbjørnene som lever i fangenskap rundt om på den kinesiske landsbygda.

På lengre sikt håper man at de 17 svartbjørnene blir så friske at de kan starte et nytt og bedre liv i et av dyreverngruppens naturreservat, melder AP.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks