Hovedinnhold

- Glem å straffe oss, Storberget

Nordmenn kjøper sex som aldri før i Spania

LAR SEG IKKE STOPPE: Denne nordmannen forteller at han i en årrekke har vært stamgjest på bordellet La Skala på Costa Blanca. Han har ingen planer om å slutte å kjøpe sex. Foto: Jørgen Braastad
LAR SEG IKKE STOPPE: Denne nordmannen forteller at han i en årrekke har vært stamgjest på bordellet La Skala på Costa Blanca. Han har ingen planer om å slutte å kjøpe sex. Foto: Jørgen Braastad
COSTA BLANCA (VG) Mens politiet slår hardt ned på dem som forsøker å kjøpe sex i Norge, bare ler norske horekunder i Spania av den nye loven.

Denne saken handler om:

For selv om det fra årsskiftet ble forbudt for nordmenn å kjøpe sex også i utlandet, har det foreløpig fått få konsekvenser for de titusenvis av nordmennene som bor fast på Costa Blanca.

- Her kan Storberget bare glemme å få tatt oss. I Spania er dette helt vanlig og greit. Jeg møter stadig politifolk når jeg går på horehus, forteller en norsk kunde da VG møter ham utenfor bordellet La Skala på Costa Blanca.

- Meningsløst

Han forteller at han for ti år siden ble med to kamerater på nettopp dette bordellet, og siden har han vært på jevnlige besøk.

- Her inne koster det 110 euro for en time. Da får du også et håndkle og rent sengetøy. Jeg har stort sett bare hatt gode opplevelser her, med unntak av de gangene jeg har vært for full til å få det til. Også var det en gang jeg ble lurt til å kjøpe sex av en kvinne som underveis viste seg å være mann, forteller han og gjør det klinkende klart at han ikke har tenkt til å forholde seg til den nye norske loven.

- Det er helt meningsløst at jeg ikke skal få kjøpe sex, sier han.

- Hvorfor går du på horehus?

- Hvorfor? Fordi jeg er mann vel.

VG har de siste dagene vært i kontakt med en rekke norske horekunder i Spania som gir uttrykk for den samme holdningen.

Riksadvokatstøtte

I områdene rundt Torrevieja på Costa Blanca, hvor det bor 23000 nordmenn, florerer det av ulike sextilbud. I tillegg til en rekke bordeller selges det sex fra private leiligheter og langs motorveiene.

- Jeg har veldig mange norske kunder. Så mange at jeg har begynt å lære meg en del norske ord, sier en søramerikansk prostituert på bordellet Eden Roc i Torrevieja til VG.

Riksadvokat Tor-Aksel Busch sier til VG at de norske horekundene i Spania langt på vei har rett i at de trolig aldri blir straffet for sexkjøpene.

Justisminister Knut Storberget ønsket i går ikke å kommentere saken, men statssekretær Astri Aas-Hansen i Justisdepartementet sier til VG at norske horekunder i utlandet ikke bør føle seg altfor trygge.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks