Hovedinnhold

- Obama må bli mer aggressiv

UNIVERSITY OF MISSISSIPPI (VG Nett) Selv om Creston Thomas er en ihuga Barack Obama-fan, mener han presidentkandidaten har mye mer å gå på foran de neste to debattene mot John McCain.

Denne saken handler om:

Tips oss

- Det var en veldig god debatt, og jeg mener Obama vant den, men han må bli mer aggressiv, det er 22 år gamle Creston Thomas' umiddelbare reaksjon etter at Barack Obama og John McCain har gjennomført sin 90 minutter lange debatt ved University of Mississippi.

VGTV:Se hele debatten eller hopp til det temaet som interesserer deg her

Et par timer etter at debatten sluttet, melder CNN at rundt 60 prosent av seerne er enig med Thomas i at Obama kom best ut av debatten.

VGTV:Se høydepunktene fra debatten
VGTV:Se reaksjonene fra Republikanerne og demokratene

Hvem vant debatten? Hva blir viktig i fortsettelsen av valgkampen?
Halvard Notaker svarer lesernes
spørsmål klokken 11 i dag!

- Må angripe McCain

Creston Thomas, som selv er student i hjembyen Memphis, var blant de flere tusen som hadde slått seg ned på gressplenen foran to storskjermer som var satt opp på universitetsområdet. Bare drøye 100 meter unna kjempet de to presidentkandidatene om flere titalls millioner TV-seeres gunst.

Han mener Demokratenes kandidat må gå hardere til verks mot John McCain, som han mener har støttet politikken den sittende presidenten, George W. Bush, har ført, dersom han verkelig skal vinne folket.

VG-leser:McCain var uten motstander i praksis

Diskuter USA-valget her

- Det viktigste er at han står på sitt og er ærlig, men han må også angripe McCain på de viktige sakene. I dag fikk McCain inn noen slag.

Memphis-studenten tror det skal bli verre for republikaneren ved neste korsvei.

- Da kommer Obama til å være enda bedre forberedt, sier Thomas til VG Nett.

LES ANDERS GIÆVERS BLOGG OM DEBATTEN HER

- Gud har kontrollen

VG Nett var tilstede på gressplenen foran storskjermene på University of Mississippi. Der kunne det virke som at flertallet heiet på Obama. I hvert fall høstet han mer applaus enn sin rival. Christina Graves (20) fra Knoxville, Tennessee, er McCain-supporter. Hun forklarer Obamas popularitet det på denne måten:

- Obama er en stor taler, sier hun til VG Nett, før hun legger til:

- Men McCain kom likevel best ut av det i kveld. Han har erfaringen og bakgrunnen som gjør at han vet hva han snakker om. Og han vet det kommer til å fungere.

- Hva vil du da tenke dersom Obama blir valgt til president?

- Da vet jeg ikke hva som kommer til å skje, men uansett er det Gud som har kontrollen. Verken Obama, eller McCain, men Gud, sier Graves.

RUDY GIULIANI TIL VG NETT: - Obama har stil, McCain har substans

Redd for endring

På nesten samme spørsmål, bare med endringen om at John McCain blir president, svarer Patrick Mackin (30) følgende:

- McCain vil være en fortsettelse av Bush, og han er den verste presidenten vi noen sinne har hatt.

Mackin har tatt turen fra Alabama sammen med tre kamerater for å følge debatten. Han er fremdeles usikker på om han skal stemme fordi han har ting med begge kandidatene han misliker. Likevel hadde han en klar favoritt etter at TV-kameraene var slått av.

- Obama. Jeg syntes han gjorde det best totalt.

Det får han ikke støtte av fra republikaneren Trey Nordan (20). Han innrømmer riktignok at Obama startet best, men mener John McCain kom kraftig tilbake og vant debatten til slutt.

- Særlig når det var snakk om forholdene til andre land, sier Nordan, som ikke har mye til overs for Barack Obama sitt slagord "Change" (endring).

- Jeg er litt redd for hva han kommer til å gjøre. Forandring er ikke alltid bra. Det gjør meg litt nervøs.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks