Hovedinnhold

Bush tviler på Darwins lære

TVILER PÅ DARWIN: George W. Bush under pressekonferansen i Texas. Foto: REUTERS
TVILER PÅ DARWIN: George W. Bush under pressekonferansen i Texas. Foto: REUTERS
(VG Nett) I flere amerikanske delstater får skolebarna lære at vi ikke stammer fra apene. Nå har også president George W. Bush begynt å tvile.

Denne saken handler om:


I flere delstater i USA blir evolusjonsteorien utfordret av krefter som vil fremme motteorien «intelligent design» i skoleundervisningen.

Her mener man at visse deler av mennesket, for eksempel øyet, er for komplisert bygget til at vi kan stamme fra apene. En høyere makt må ganske enkelt stå bak, heter det.

Dette får nå støtte av president Bush. På spørsmål fra journalister i Texas forleden kom presidenten med uttalelser som har skapt ramaskrik blant landets biologilærere, skriver Svenska Dagbladet.

- Det bør undervises i begge skoler slik at folk forstår hva debatten handler om, sa Bush til journalistene.

Amerikanske biologilærere mener nå at USA risikerer å bli utledd i resten av verden som følge av presidentens tvetydige utsagn, og mener at det er unødvendig å bruke undervisningstid på denne motteorien.

Uttalelsen blir tolket som nok en støtte fra Bush til det kristne ytterste høyre i USA, og at han deler deres sterke motstand til den 150 år gamle anerkjente utviklingsteorien fra Charles Darwin.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks