Hovedinnhold

Fem drept på flyplass i Peru

PROTESTERER: Fem personer er drept etter at flere demonstranter prøver å ta kontroll over flyplassen Manco Capac i Peru. Foto: AP PHOTO
PROTESTERER: Fem personer er drept etter at flere demonstranter prøver å ta kontroll over flyplassen Manco Capac i Peru. Foto: AP PHOTO
Minst fem mennesker ble drept og 32 såret da opprørspoliti skulle hindre demonstranter fra å ta kontroll over en flyplass sørøst i Peru.

Denne saken handler om:

Ofrene var en del av en gruppe bestående av 1.000 lokale aymara-indianere som prøvde å storme Inca Manco Capac lufthavn i Julianca.

Demonstrantene skal være bønder som er imot gruvearbeid.

- Fram til nå er fem døde, inkludert en kvinne. Alle er gjennomhullet av kuler, sier Percy Casaperalta, lege ved sykehuset i byen som har 200.000 innbyggere.

Ifølge legen har flere sårede også skuddskader.

Demonstrasjonsbølge
Innenriksminister Miguel Hidalgo sier at aktivistene har forsøkt å storme flyplassen to ganger. Han forteller videre at de også har angrepet en politistasjon i nærheten av byen Azangaro og prøvd å tenne på et tollkontor.

Puno-regionen har vært åsted for en bølge demonstrasjoner mot gruveprosjekter. Aymara-indianerne, en majoritetsgruppe i denne delen av landet, krever en slutt på gruveaktivitet og oljeboring i Puno som er et av Perus fattigste områder.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks