Hovedinnhold

Vatikanet:-Homoseksualitet destabiliserer samfunnet

SAMME LINJE: Pave Benedict XVI foretar ingen kursendring i Vatikanets holdning til homofili.. Foto: Reuters
SAMME LINJE: Pave Benedict XVI foretar ingen kursendring i Vatikanets holdning til homofili.. Foto: Reuters
Vatikanets egen avis skrev tirsdag at homoseksualitet kan destabilisere folk og samfunn. Det har ingen sosial eller moralsk verdi, og det kan aldri bli like viktig som forholdet mellom mann og kvinne.

Denne saken handler om:


Påstandene sto i en kommentar som ble publisert sammen med det offisielle dokumentet som begrenser homofile menns mulighet til å bli katolsk prest, som ble offentliggjort tirsdag.

I artikkelen, skrevet av den franske jesuittiske psykologen Tony Anatrella, sto det at homoseksualitet ikke kan anses som et akseptabelt moralsk alternativ til heteroseksualitet.

-I de siste årene er homoseksualitet blitt et stadig mer urovekkende fenomen, og i mange land blir det sett på som normalt, sto det i artikkelen i L'Osservatore Romano, som regnes for Vatikanets offisielle organ. Artikkelen er dermed godkjent av Vatikanets ledelse.

I Vatikanets retningslinjer for homofile prester, som delvis ble kjent i pressen i forrige uke, heter det at aktive homofile og tilhengere av "homofil kultur" ikke kan bli prester. Homoseksualitet blir sett på som en tilbøyelighet, og de som klarer å seire over den kan bli få utdanne seg til å bli prester.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks