Hovedinnhold

Paven med hard kritikk av belgisk politi

SINT PAVE: Pave Benedikt XVI er ikke fornøyd med at belgisk politi ransaket den katolske kirkes hovedkontor i Belgia. Foto: Reuters
SINT PAVE: Pave Benedikt XVI er ikke fornøyd med at belgisk politi ransaket den katolske kirkes hovedkontor i Belgia. Foto: Reuters
Pave Benedikt XVI retter hard kritikk mot belgisk politi etter at de stormet et bispemøte på jakt etter dokumenter om seksuelle overgrep.

Denne saken handler om:

Paven gir uttrykk for solidaritet med lederen for det belgiske bisperådet, erkebiskop Andre-Joseph Leonard.

- Jeg vil få uttrykke solidaritet i denne triste tid, der det benyttes overraskende og beklagelige metoder, der det gjennomføres ransakelser, blant annet i Malines-katedralen og i lokalene der det belgiske bispemøtet var samlet, sa paven søndag.

Pavens nære medarbeider, kardinal Tarcisio Bertone, betegnet lørdag den belgiske politioperasjonen som utrolig og sammenlignet med kommunistregimers forfølgelse av kirkens menn.

Vatikanet reagerer også sterkt på at belgisk politi tok med seg datamaskiner og telefoner fra lokalene de ransaket, på jakt etter beviser for at den katolske kirken skjuler beviser for seksuelle overgrep begått mot barn.

Belgias justisminister Stefaan De Clerck forsvarer politiets aksjon torsdag, der også en krypt ble undersøkt.

- Biskopene ble behandlet helt normalt under ransakelsen i erkebispegården, sier han.

Den katolske kirken i Belgia ble i april rystet av en overgrepssak da den 73 år gamle biskopen Roger Vangheluwe innrømmet seksuelt misbruk av en ung gutt gjennom flere år.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks