Hovedinnhold

Paven fordømmer angrep på kristne

- Det kan ikke skje vold i Guds navn

KONFLIKT: Her begraves ei kristen dame som ble drept av muslimer i Egypt. Foto: EPA
KONFLIKT: Her begraves ei kristen dame som ble drept av muslimer i Egypt. Foto: EPA
Kristne og muslimer har havnet i blodige kamper i Egypt. Nå fordømmer Pave Benedikt drapene de på koptiske kristne i Egypt.

Denne saken handler om:

- Volden mot kristne i visse land har ført til indignasjon blant mange, ettersom den blant annet har kommet til uttrykk på en av de helligste dagene i kristen tradisjon, sa paven søndag.

Konflikten mellom koptere og muslimer har blusset opp etter en skyteepisode sør i Egypt 6. januar. Seks koptiske kristne ble drept og flere såret under feiringen av kopternes julaften i byen Nagaa Hamady onsdag kveld.

Les også:Opptøyer etter drap på kristne i Egypt

- Det kan ikke skje vold i Guds navn, understreker pave Benedikt.

Gjerningsmennene åpnet først ild mot en folkemengde i et butikkstrøk nær ei kirke i byen. Deretter kjørte de til kirken og åpnet ild på nytt. En muslimsk politibetjent ble også drept i skytingen.

Tre personer er siktet for drapene.

Etter drapene har koptere og muslimer barket sammen flere steder, og lørdag satte rivaliserende grupper fyr på hverandres boliger og butikker. Egyptisk politi sier de har pågrepet 42 personer, både kristne og muslimer, etter sammenstøtene.

- Disse folkene var bråkmakere, sier en tjenestemann i sikkerhetstjenesten og understreker at myndighetene ikke gjør forskjell på kristne og muslimer.

De egyptiske kopterne føler de blir systematisk trakassert og diskriminert. Koptiske kristne utgjør rundt 10 prosent av befolkningen i Egypt. Det store flertallet er sunnimuslimer.

SINT: Pave Benedikt XVI er opprørt over drapet på de kristne i Egypt. Foto: Scanpix
SINT: Pave Benedikt XVI er opprørt over drapet på de kristne i Egypt. Foto: Scanpix

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks