Hovedinnhold

Politimannen Xavier er Paris-offeret

Politimannen som ble drept torsdag kveld i Paris hadde rykket ut til terrorangrepet på Bataclan og var engasjert i det franske LBHT-samfunnet.

Denne saken handler om:

Det var politimannen Xavier Jugele (37) som ble drept da en mann med automatvåpen åpnet ild mot politifolk ved paradegaten Champs-Élysées i den franske hovedstaden rundt klokken 21 torsdag kveld.

Bli oppdatert: Dette vet vi

Jugele var en av politimennene som rykket ut da terrorister stormet Bataclan, drepte over hundre mennesker og holdt gisler i konserthallen i 2015, ifølge Le Parisien.

Hadde flere års erfaring

– Han var en politimann med flere års erfaring og ble i går drept i tjeneste. Alle tankene våre går til hans kollegaer og familien som politisamfunnet har omfavnet så godt som mulig gjennom natten, forteller Cecile Berthon, generalsekretær for politiets union til radiokanalen Europe1.

Bakgrunn: Dette vet vi om angriperen

President François Hollande har ifølge Huffington Post annonsert at det vil bli gitt en nasjonal hyllest til politimannen som døde.

Jugele var medlem av organisasjonen Flag! som forsvarer lesbiske, bifile, homofile og trans-politifolk, og organisasjonen har vist sin støtte på Twitter.

– Han skulle bli 38 år 4. mai og skulle snart overføres til en annen avdeling, forteller Alain Parmentier, vise-president i organisasjonen til Le Parisien. 

Les også: Presidentkandidat Fillon: – Vi er i krig

Feiret livet med konsert

Ett år etter terrorangrepet i Paris i 2015 deltok Jugele på en Sting-konsert etter at konsertlokalet Bataclan gjenåpnet, skriver Le Parisien. 

– Denne konserten er for å feire livet, og for å si nei til terroristene, hadde han da sagt til det amerikanske magasinet People.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks