Hovedinnhold

Florida-imam mistenkt for terrorstøtte

ARRESTERT: Ikram Khan går til moskeen for å be etter at faren hans og to av brødrene ble arrestert for terrorstøtte i Miami i Florida. Foto: Afp
ARRESTERT: Ikram Khan går til moskeen for å be etter at faren hans og to av brødrene ble arrestert for terrorstøtte i Miami i Florida. Foto: Afp
En imam ved en moské i Florida og hans to sønner ble arrestert lørdag mistenkt for å ha finansiert og støttet pakistanske Taliban, melder amerikanske myndigheter.

Denne saken handler om:

De tre pakistanskfødte amerikanske statsborgerne er en del av en gruppe på til sammen seks personer som er mistenkt for å ha støttet drap, kidnappinger og vold utført av Taliban i Pakistan.

De seks er mistenkt for å etablere et nettverk som overførte penger fra USA til pakistanske Taliban som amerikanske myndigheter har stemplet som en terroristorganisasjon. Pengene skal ifølge anklagene ha vært myntet på våpenkjøp.

Hvis de blir dømt, kan hver enkelt få opptil 15 års fengsel for hvert punkt i tiltalen. Ifølge anklagene er det blitt overført 50.000 dollar, i overkant av 275.000 norske kroner, men påtalemyndigheten mener det kan være snakk om mer.

To av de tiltalte, Hafiz Muhammed Sher Ali Khan og hans 24 år gamle sønn, Izhar Khan, ble arrestert sør i Florida etter en bønn ved moskeen hvor de begge er imamer. Den andre sønnen, 37 år gamle Irfan Khan, ble pågrepet tidlig lørdag morgen på et hotellrom i Los Angeles.

John Gillies, spesialagent ved FBI-kontoret i Miami, sier at det ikke er noen kobling mellom denne saken og dokumentene og annet materiale funnet på eiendommen i Pakistan hvor Osama bin Laden ble likvidert 2. mai.

- Veldig rolige folk

- Til tross for at han var imam, eller spirituell leder, er Hafiz Khan på ingen måte en fredfull mann, sier statsadvokat i Sør-Florida Wifredo Ferrer.

Det er derimot imamens naboer uenig i.

- Jeg har bodd her i ni år. Vi har aldri hatt noe problemer med dem, sier Virginia Vergara som bodde i samme rekkehus som Hafiz Khan.

Hun beskriver imamen og hans familie som «veldig rolige folk».

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks