Hovedinnhold

- Bekrefter amerikansk aksjon i Pakistan

Amerikanske soldater gjennomførte en militæraksjon på pakistansk territorium onsdag, sier en militær kilde i Washington.

Denne saken handler om:

Ifølge pakistanske regionsmyndigheter gikk utenlandske kommandosoldater med base i Afghanistan til angrep i en landsby nær Angor Adda i regionen Sør-Waziristan før daggry onsdag.

En anonym kilde i det amerikanske militæret bekrefter overfor AP at det ble gjennomført en aksjon på Pakistans side av grensen med Afghanistan. Men kilden sier ikke noe om hvor mange som ble drept i angrepet.

Ifølge en pakistansk provinsguvernør kostet angrepet nordvest i Pakistan minst 20 personer, blant dem flere sivile, livet. Det pakistanske utenriksdepartementet fordømte onsdag aksjonen som et klart brudd på Pakistans territoriale suverenitet.

Det har ikke tidligere vært meldt om at amerikanske bakkestyrker skal ha vært i aksjon inne i Pakistan, og analytikere har spekulert på at USA kan ha valgt å gå til aksjon fordi målet var svært viktig.

Det er imidlertid ikke klart om noen sentrale opprørsledere i Taliban eller al-Qaida ble drept i onsdagens angivelige angrep.
USA hevder at terrornettverket al-Qaida og den islamistiske talibangeriljaen har baser i de pashtunske stammeområdene på pakistansk side av grensen mot Afghanistan. Disse basene kan bli utgangspunkt for angrep mot vestlige mål, blir det sagt.
Pakistan regnes som en nær og trofast alliert av USA.

Men deltakelsen i den såkalte krigen mot terror er dypt upopulær blant mange pakistanere, og regjeringen i Islamabad sier nei til utenlandske bakkestyrker på sitt territorium.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks