Hovedinnhold

Statsminister Löfven: Tror Pettersson drepte Palme

30 år siden Palme-drapet i dag

<p>UTPEKER DRAPSMANNEN: Statsminister Stefan Löfven snakker med journalister etter å ha lagt ned blomster på den tidligere statsministeren Olof Palmes grav i Stockholm.</p>

UTPEKER DRAPSMANNEN: Statsminister Stefan Löfven snakker med journalister etter å ha lagt ned blomster på den tidligere statsministeren Olof Palmes grav i Stockholm.

Foto: Jonas Ekströmer, TT
Sveriges statsminister peker ut avdøde Christer Pettersson som drapsmann, og erkjenner at det kan bli vanskelig å få drapet på Olof Palme oppklart.

Denne saken handler om:

Søndag markerer Sverige at det er gått 30 år siden deres statsminister ble skutt og drept på åpen gate midt i Stockholm sentrum.

Sosialdemokratenes partileder og statsminister Olof Palme ble 59 år gammel.

Les mer om Palme-drapet: Historiens mest omfattende drapsetterforskning

<p>BLE FRIKJENT: Christer Pettersson.</p>

BLE FRIKJENT: Christer Pettersson.

Kort tid etter drapet ble rusmisbrukeren Christer Pettersson utpekt som drapsmannen av svensk politi. Han ble senere frikjent og døde av sykdom i 2004.

Ingen har blitt endelig dømt for statsminister-drapet, men nå sier dagens partileder og statsminister Stefan Löfven at han er overbevist om at Pettersson var drapsmannen.

Palme-etterforskeren forteller: Forsvunnet våpen er det heteste sporet

– Lisbet Palme (Palmes kone, red. anm.) sier bestemt at hun tror det var Christer Pettersson og da tror jeg på det. Han ble jo frikjent og det er klart at man skulle gjerne hatt en rettskraftig dom i dette.

– Tror du at vi får det?

– Det er ikke min sak å spekulere på, men tiden går jo og jeg antar at det blir vanskeligere med tiden. Alle vil jo at det skal bli løst en gang for alle, sier Löfven i et intervju med Aftonbladet.

Löfven la i dag ned en stor rosebukett sammen med partisekretær Carin Jämtin på Palmes gravplass på Adolf Fredriks kirkegård i Stockholm.

Var taus i årevis: Palmes statssekretær bryter tausheten om drapet

SE DOKUMENTAR:

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks