Hovedinnhold

Dette er ikke en grusvei, det er flere millioner døde fisk

MILLIONER AV DØDE FISK: Den omfattende fiskedøden kan skyldes de oljeetende bakteriene som ble sluppet ut i Mexicogolfen, frykter myndighetene. Foto: Reuters
MILLIONER AV DØDE FISK: Den omfattende fiskedøden kan skyldes de oljeetende bakteriene som ble sluppet ut i Mexicogolfen, frykter myndighetene. Foto: Reuters
(VG Nett) Lokale myndigheter frykter at den massive fiskedøden skyldes oljeutslippet i Mexicogolfen.

Denne saken handler om:

På avstand ser det ut som en grusvei på landsbygda i Louisiana. I virkeligheten er det en stor, stinkende masse av dødt, maritimt liv.

Elven ligger i Plaquemines, et kystområde i delstaten som ble hardt rammet av oljekatastrofen i Mexicogolfen, etter eksplosjonen på oljeplattformen Deepwater Horizon.

- Dette er en ekstremt stor fiskedød, og det er mange forskjellige arter som er rammet. Vi har funnet så å si alle typer fisk, sier Billy Nungesser, som er president i Plaquemines parish, ifølge BBC.

LES OGSÅ:- Største oljeutslipp i verdenshistorien

Kan skyldes mikroorganismer

Det er ikke uvanlig med fiskedød i området rundt Mexicogolfen, der mikroorganismer plutselig kan føre til ekstrem oksygenmangel i vannet.

Det spesielle denne gangen er det store omfanget, og at det ikke kun gjelder noen få arter i et mindre område. Mandag ble det til og med funnet en død hval i området, ifølge en lokal tv-kanal.

Lokale myndigheter frykter at fiskedøden denne gangen skyldes mikroorganismene som ble sluppet ut i Mexicogolfen for å spise opp oljen etter det store utslippet.

- Vi vet ikke hva fiskedøden skyldes, og bønnfaller de føderale myndighetene om å undersøke, sier Nungeeser.

LES OGSÅ:Oljeetende bakterier renser Mexicogolfen

Gigantlekkasje

Anslagsvis 4,9 millioner fat olje lakk ut i Mexicogolfen etter utblåsningen på oljeriggen Deepwater Horizon den 20. april.

Det utgjør nok olje til å fylle 260 olympiske bassenger.

Oljeutslippet ble stanset den 15. juli, og BP har nå planer om å plombere oljebrønnen for godt.

Oljen som nå er i ferd med å bli brutt ned av mikrober, det vil si over halvparten av oljen som har lekket ut i Mexicogolfen, kan fortsatt utgjøre en fare for dyre- og plantelivet i området, ifølge amerikanske National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks