Hovedinnhold

BPs kostnader i Mexicogolfen skyter i været

SVINEDYRT: BP brenner oljeflak som har nådd havoverflaten utenfor kysten av Louisiana. Mandag opplyste BP at ulykken så langt har kostet selskapet 1,6 milliarder dollar, som tilsvarer cirka 10 milliarder norske kroner. Foto: REUTERS
SVINEDYRT: BP brenner oljeflak som har nådd havoverflaten utenfor kysten av Louisiana. Mandag opplyste BP at ulykken så langt har kostet selskapet 1,6 milliarder dollar, som tilsvarer cirka 10 milliarder norske kroner. Foto: REUTERS
Kostnadene oljegiganten BP har i forbindelse med oljeutslippet i Mexicogolfen, har passert 1,6 milliarder dollar, rundt 10 milliarder norske kroner.

Denne saken handler om:

I en uttalelse mandag står det at BP har mottatt 51.000 erstatningskrav, og selskapet har allerede gjort 26.500 utbetalinger. Til nå har oljeutslippet kostet BP 1,6 milliarder dollar.

BP offentliggjør tallene dagen etter at Obama-administrasjonen krevde at selskapet skulle etablere et fond for erstatningsutbetalinger i forbindelse med oljesølet.

Styret i oljeselskapet skulle mandag møtes for å bestemme om det skal innføres en stans i utbetalingene av utbytte til aksjonærene. Hittil har BP utbetalt nærmere 20 milliarder kroner i kvartalet i utbytte, skriver BBC.

BP-aksjen steg svakt da London-børsen åpnet mandag. Men siden ulykken i Mexicogolfen er verdien av aksjene blitt halvert.
Både børsnedgangen og en eventuell stans i utbetaling av utbytte får konsekvenser for det norske oljefondet. Statens pensjonsfond utland eier 1,75 prosent av aksjene i BP, ifølge fondets årsrapport for 2009.

Det er nå 56 dager siden oljeriggen Deepwater Horizon sank og forårsaket det verste oljeutslippet i USAs historie.

Mandag skal USAs president Barack Obama besøke delstatene Alabama, Mississippi og Florida for første gang siden ulykken var et faktum.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks