Hovedinnhold

Ole Brumm tatt av sensuren i Kina – ligner for mye på president Xi Jinping

<p>SENSURERES: Grunnen til at den folkekjære bamsen Ole Brumm blir tatt av skjermen i Kina skal være at han på nettet stadig oftere blir framstilt sammen med den trinne presidenten Xi Jinping. </p>

SENSURERES: Grunnen til at den folkekjære bamsen Ole Brumm blir tatt av skjermen i Kina skal være at han på nettet stadig oftere blir framstilt sammen med den trinne presidenten Xi Jinping. 

Arkivtegning: Buena Vista, NTB scanpix
Den elskelige, men mentalt enkle bjørnen Ole Brumm er blitt offer for kinesiske sensurmyndigheter. Ingen forklaring er gitt.

Kosedyret med det engelske navnet Winnie the Pooh innrømmer selv at han kanskje ikke har verdens største hjerne, og nå har tydeligvis nettsensuren kommet til at koblingen mellom Pooh og XI er i overkant frekk.

Sammenligningen mellom de to dukket først opp i 2013, da flere kinesiske nettsteder brakte bilder av Brum og hans slanke venn Tigergutt, satt opp mot den trinne Xi og den helslanke Barack Obama.

Så du? «Ole Brumm» bannlyst i Tyrkia

<p>SAMMENLIGNES MED BRUMM: Kinas president, Xi Jinping, skal ved flere anledninger blitt sammenlignet med tegneseriefirguren Ole Brumm.</p>

SAMMENLIGNES MED BRUMM: Kinas president, Xi Jinping, skal ved flere anledninger blitt sammenlignet med tegneseriefirguren Ole Brumm.

Foto: John Macdougall, AFP

I 2014 ble det lagt ut bilder av Xi og den japanske statsminister Shinzo Abe, den gang koblet til en animert versjon der Brumm trykken hoven til eselet Tussi. Året etter ble Brumm og Xi montert sammen i et bilde der de to står i en lekebil og liksom hilser folket. Bildet ble raskt kalt årets mest sensurerte.

Norge og Kina: Solberg tar ikke opp menneskerettigheter med Kina

Kinas styrende kommunistparti er tydeligvis svært følsomt overfor framstillinger som kan latterliggjøre og kanskje svekke presidenten framfor den viktige partikongressen senere i år.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks