Hovedinnhold

Øyenvitne i Liege: - Vi løp for livet

** Minst fire mistet livet
** Politiet: - Én gjerningsmann

(VG Nett) Torget var fullt av folk da en gjerningsmann angrep med eksplosiver i Liege. Nå er det veldig stille og relativt folketomt i området, ifølge norske Lise Træland.


Minst 75 personer skal være skadet og minst fire skal være drept etter angrepet: En 75 år gammel dame, en 17 år gammel jente og en 15 år gammel gutt. Den siste omkomne skal være gjerningsmannen selv. Enkelte belgiske medier melder også om flere omkomne.

Herve Taveirne var blant dem som løp for livet i kaoset.

Til belgiske VRT Radio forteller han at han var inne i tinghuset i den belgiske byen da han så en person som kastet en granat.

BAKGRUNN: Flere drept i granatangrep

- Jeg tok med meg en liten gutt inn i tinghuset igjen. Utenfor bygningen hørte jeg skyting. Våre liv var i fare. Denne mannen skjøt vilt rundt seg. Da løp vi for livet, sier han til VRT Radio.

- Folk løp og skrek

Gatene i den belgiske storbyen var tettpakket med av folk på juleshopping da noen skal ha kastet en eller flere granater inn i folkemengden. Blant de som flyktet fra eksplosjonen, skal det ha vært flere barn. Et to år gammelt barn kjemper ifølge lokale medier for livet etter angrepet.

Minst fire skal ha omkommet i det voldsomme angrepet. Ifølge belgiske medier kan en av dem ha vært gjerningsmannen.

Vitnet Dimitri Degryse kjørte bil da han hørte et voldsomt smell.

- Jeg så folk som løp og folk som skrek. Jeg kjørte bilen rundt hjørnet og så alle folkene som lå og blødde mellom glasset på markedet.

- Det var totalt kaos, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

TRAGEDIE: Den antatte angrepsmannen skal ha tatt livet av fire personer, inkludert seg selv i Liege i ettermiddag. Foto: Reuters
TRAGEDIE: Den antatte angrepsmannen skal ha tatt livet av fire personer, inkludert seg selv i Liege i ettermiddag. Foto: Reuters


Norske Lise: - Veldig stille her nå

Ifølge belgiske VRT ba politiet innbyggerne om å holde seg hjemme, eller om å gjemme seg i offentlige bygninger. Samtidig jaktet de på flere gjerningsmenn i julegatene.

VGTV: - Jeg så blødende mennesker ligge i knust glass

Norske Lise Træland kjørte forbi åstedet bare minutter før det smalt. Hun var på vei til et julemarked et annet sted i byen.

- Jeg hørte ingenting da det smalt, men har vært tilbake i området nå. Butikkene i området er stengt, og det er masse politi og helikoptre å se. Ellers er det veldig stille i byen nå, i forhold til hvordan det var, sier hun til VG Nett.

- Det er helt forferdelig. Helt grusomt, sier hun om det som har skjedd.

- Én gjerningsmann

Ifølge innenriksdepartementet var det voldsomme angrepet ikke terrorisme.

På en pressekonferanse i 16-tiden sa politiet at det trolig dreide seg om én gjerningsmann. Mannen skal være kjent for politiet fra tidligere, og skulle møte politiet samme dag. I stedet skal han ha gått inn på torget med våpen og tre granater. Ifølge anklager Danielle Reynders i Liege skal gjerningsmannen ha vært en av de fire personene som omkom i angrepet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks