Hovedinnhold

Norsk våghals kjørte ski ned megatrapp i London

FULL RULLE: Med ski på beina kjører nordmannen ned rulletrappen i høy hastighet. Foto: FAKSIMILE: YouTube
FULL RULLE: Med ski på beina kjører nordmannen ned rulletrappen i høy hastighet. Foto: FAKSIMILE: YouTube
(VG Nett) Her raser den norske våghalsen ned Europas lengste rulletrapp med ski på beina.

Flere sjefer for T-banenettet i London der videoen er spilt inn har satt kaffen i halsen etter å ha sett det halsbrekkende klippet på YouTube, og nå raser de mot stuntet som de kaller «farlig og uansvarlig».

GJØR SEG KLAR: Her gjør nordmannen seg klar for å sette utfor rulletrappen. Foto: FAKSIMILE: YOUTUBE
GJØR SEG KLAR: Her gjør nordmannen seg klar for å sette utfor rulletrappen. Foto: FAKSIMILE: YOUTUBE

Se klippet på YouTube her(VG Nett tar ikke ansvaret for innholdet på eksterne lenker)

- Dette kunne ført til alvorlig skade eller dødsfall, ikke bare for denne personen, men for andre passasjerer, sier en talsmann til Sky News.

Rulletrappen på Angel station der klippet er spilt inn er den lengste i Europa. Den 60 meter lange trappen har et fall på 27,4 meter. Nordmannen gjør unna den ville turen på 10 sekunder.

Advarer

Nå advarer talspersoner for undergrunnen andre mot å prøve det samme.

- Undergrunnen i London vil oppfordre politiet til å ha strengest mulig reaksjon mot alle som prøver lignende på undergrunnen, sier de.

Stuntet er fra en DVD som heter «Mind The Gap». Daglig leder Jon Håtveit i Skifilm som produserte filmen, forteller at stuntet ble gjort i høst og bare er en liten del av filmen. Han avviser påstandene om at stuntet var farlig.

- Folk passet på

- Lang derifra. Dette ble gjort mellom togavganger. Det var ingen som skulle opp rulletrappa. I tillegg var det folk som passet på at ingen kom i veien, sier Håtveit til VG Nett.

Han forteller at de gjorde et lignende stunt på Nydalen stasjon i Oslo for noen år tilbake.

- For den som kjører kommer ferdighetene inn i bildet. Personen som hadde gjort dette hadde gjort det før og hadde peiling. Det er null stress, mener Håtveit som sier skikjøreren syntes turen var morsom.

- Han synes det var moro. Det gikk kanskje litt fortere enn han hadde tenkt. Bortsett fra det var det greit, mener Håtveit.

- Drøyt

Han frykter ikke at videoen kan føre til at andre blir skadet ved at de forsøker noe lignende.

- Det er så drøyt at vi ikke regner med at andre skal gjenta det, sier Håtveit.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks