Hovedinnhold

Norsk seriesvindler (36) pågrepet i Los Angeles

Domfelt flere ganger tidligere i Norge og Danmark

PÅGREPET: Nordmannen leaset en bolig ved Hermosa Beach i Los Angeles. Ifølge politiet skal han også ha avtalt kjøp av en bolig verdsatt til 16 millioner kroner. Foto: AP
PÅGREPET: Nordmannen leaset en bolig ved Hermosa Beach i Los Angeles. Ifølge politiet skal han også ha avtalt kjøp av en bolig verdsatt til 16 millioner kroner. Foto: AP
(VG Nett) En 36 år gammel nordmann mistenkes for å ha svindlet banker, bilforhandlere og privatpersoner over hele USA.

VET DU NOE? TIPS OSS!

Nordmannen ble pågrepet på Manhattan Beach i Los Angeles onsdag formiddag. Amerikansk politi mener han svindlet til seg verdier på mer enn 200.000 dollar - nesten 1,1 millioner kroner, melder lokale medier.

36-åringen skal overfor politiet ha innrømmet å ha brukt falske bankkontoer til å kjøpe flere biler og eiendommer over hele USA.

Nordmannen skal ha opprettet et falsk selskap som han brukte til å lure ofrene sine til å tro at han var en legitim foretningsmann.

Det var en bilforhandler på Hermosa Beach i den amerikanske storbyen som slo alarm om 36-åringen. Bilforhandleren skal ha reagert da nordmannen ville kjøpe en Mercedes Benz 2007-modell.

- Ville kjøpe luksusbolig

Da politiet oppsøkte boligen til nordmannen fant de en Dodge Charger 2011-modell i garasjen hans. Bilen, som er verdsatt til over 200.000 kroner, var registrert som stjålet etter et svindelkjøp i Texas.

Nordmannen leaset boligen han disponerte da politiet pågrep ham. Eieren av boligen har forklart politiet at 36-åringen skal avtalt kjøp av en annen bolig i området. Denne boligen er verdsatt til over 16 millioner kroner.

36-åringen sitter nå fengslet i Los Angeles mot en kausjon på 20.000 dollar - nesten 110.000 kroner.

Politiet knytter nordmannen til konkrete bedragerier i Florida og Texas.

UD er ikke varslet om pågripelsen av nordmannen.

Seriesvindler

VG Nett vet at nordmannen er domfelt for bedrageri fire ganger tidligere, to ganger i Norge og to ganger i Danmark.

I en dom fra Oslo tingrett i juni 2009 ble 36-åringen dømt for fire grove bedragerier, fire simple bedragerier, syv tilfeller av dokumetfalsk og ett tilfelle av hotellbedrageri.

36-åringen ble dømt til fengsel i ett år og seks måneder og fikk et erstatningskrav på over 1,3 millioner kroner. Ettersom han allerede hadde sittet varetektsfengslet i i 126 dager forut for rettssaken, ble 36-åringen prøveløslatt med restriksjoner.

Han ble dømt til å levere inn passet sitt og hadde meldeplikt to ganger i åtte uker. Restriksjonene gjaldt for åtte uker etter domsavsigelse.

Aktoratet i straffessaken mot 36-åringen var sterkt kritiske mot at han skulle prøveløslates.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks