Hovedinnhold

Nordmenn spiller om 17 mill. i pokerpott

Odd Erlend Jensen (21) fra Bodø er en av seks nordmenn som kan vinne rekordpotten på 17 millioner kroner i poker-VM i Las Vegas.
I natt satt han dypt konsentrert i timevis ved et innrøkt spillebord i kasinoet Binion's Horseshoe i glamourbyen Las Vegas i USA.

Det handler om store penger: 10000 dollar - 70000 norske kroner - må pokerspillerne ut med for i det hele tatt å få lov til å starte i finaleomgangen. Enkelte har kvalifisert seg via Internett og satellittspill.

800 spillere

Etter at VM ble innledet i midten av april, er det nå over 800 spillere som kjemper om rekordpotten på 2,4 millioner dollar - cirka 17 millioner kroner. Seks av dem er nordmenn. Samtlige spilte i natt første runde i den avgjørende finalen i World Championship Event Texas Hold'em.

Fire dagers spill gjenstår før vinneren kåres fredag.

Vinner Odd Erlend Jensen, kan han bli den yngste seierherren noensinne i et poker-VM.

Pokerforum

Jensen tok en 1. og 2. plass i NM i poker i mars i år og satser på å gjøre det godt i Las Vegas også.

- Men det er tøff konkurranse. Beinhardt. Og en lang vei å gå før en vinner er kåret, sier Frode Fagerli på telefon fra Las Vegas til VG.

Fagerli deltar ikke selv i konkurransen, men følger de norske spillerne tett i VM og er selv en del av det norske pokermiljøet. Blant annet har han startet et norsk pokerforum på nettet.

- Hva skal til for å bli en god pokerspiller?

- For å spille godt, må du ha evnen til å se iskald ut. Bløffe motstanderen og fange opp svakheter. Rett og slett ha et pokerfjes, sier Fagerli.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks