Hovedinnhold

Nordmann i København knivstukket

I livsfare med punktert lunge

Desperate løp fire nordmenn unna en gjeng i København som truet dem med kniv. Utenfor et utested ble den ene knivstukket i ryggen.
Knivstikket punkterte den 19 år gamle norske studentens lunge.

- Han hadde også et kraftig blodtap og var i livsfare etter knivstikkingen, sier Niels Bogs-Grarup, sentralvakt hos Kriminalpolitiet i København.

Nordmannen var i København sentrum da de ved 01.30-tiden i natt gikk forbi en gjeng danske ungdommer med annen etnisk opprinnelse.

- De gjorde tilnærmelser mot den norske kvinnen. En av nordmennene spurte hvorfor, og da trakk den ene en kniv, sier Bogs-Grarup til VG.

De fire nordmennene løp da rundt 50 meter for å komme seg inn på diskoteket Barføy, som ligger i nærheten.

Student

- Utenfor diskoteket, mens de ventet på å komme seg inn, ble den ene stukket i ryggen med en kniv. Deretter la overgriperne på sprang, sier Bogs-Grarup.

En lege kom til stedet og holdt nordmannen i live inntil han ble fraktet til Rigshospitalet.

- Mannen er nå utenfor livsfare, og hans familie i Norge skal være varslet, sier Bogs-Grarup. Nordmannen som ble stukket, er i Danmark for å studere til å bli optiker, skriver danske Ekstra Bladet.

Fire menn ble etter overfallet innbrakt av politiet, men ble senere løslatt igjen.

- Vi hadde ikke nok på dem til å sikte de fire som ble innbrakt. Det er svært mange ute i gatene i København på denne tiden, men vi ser svært alvorlig på saken og jobber for å oppklare den, sier Bogs-Grarup.

- Ren ondskap

Syv vitner er avhørt, i tillegg går politiet gjennom videoopptak fra overvåkingskamera ved inngangen til diskoteket. Mannen som stakk, skal ha hatt en spesiell påkledning som gjør at han lettere kan identifiseres.

I fjor sommer ble en italiensk turist drept. Nå reagerer København-politiet på metoden:

- Dette er simpelthen ren ondskap. Den forulempede forsøkte faktisk å flykte, likevel ble han overfalt bakfra. Det er en skrekkelig mentalitet, sier Bogs-Grarup.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks