Hovedinnhold

Lavrov: Kim og Trump oppfører seg som barnehageunger

<p>ETTERLYSER PAUSE: Under en pressekonferanse på FNs generalforsamling i New York, kommenterte den russiske utenriksministeren ordkrigen mellom Donald Trump og Kim Jong-un.</p>

ETTERLYSER PAUSE: Under en pressekonferanse på FNs generalforsamling i New York, kommenterte den russiske utenriksministeren ordkrigen mellom Donald Trump og Kim Jong-un.

Foto: Stephanie Keith, Reuters
Retorikken mellom Donald Trump og Kim Jong-un beskrives som en «slåsskamp mellom barnehageunger» av Russlands utenriksminister Sergej Lavrov.

Denne saken handler om:

– Vi må roe ned sinnataggene og få dem til å innse at vi trenger en pause. Vi trenger kontaktpunkter, sa Lavrov på en pressekonferanse i FN-bygget i New York fredag.

Lavrovs beskrivelse av Trump og Kim henger sammen med at Trump tirsdag, i sin første tale noensinne til FN, truet med «fullstendig utslettelse» av Nord-Korea. Han kalte Kim «rakettmannen» og sa den nordkoreanske lederen har lagt ut på et «selvmordsoppdrag».

Torsdag beskrev Kim USAs president som en «sinnsforvirret, senil gamling» som er «uegnet til å styre et land». Trump kommer til å måtte betale en høy pris for sine trusler, sa Kim.

– Kim skal testes som aldri før, svarte Trump fredag.

Trumps FN-opptreden skaper frykt: «Farlig», «upassende» og «ignorant»

Lavrov sier Russland i samarbeid med andre land nå «forsøker å danne grunnlag for en saklig tilnærming til saken, for å hindre det han kaller en «barnehagekamp mellom barn der ingen klarer å stanse dem».

Russland og Kina har i fellesskap foreslått nye samtaler med Nord-Korea basert på to betingelser – der Pyongyang fryser sine atomprøvesprengninger og rakettester i bytte mot at USA og Sør-Korea innstiller sine militærøvelser. USA har avvist forslaget og kaller det en «fornærmelse».

Brende om Trump: – Ordbruken gjør ikke situasjonen enklere

– Land som nekter å delta i dialog oppfyller ikke Sikkerhetsrådets resolusjoner som tar til orde for en fredelig løsning på krisen, sa Lavrov fredag, uten å nevne USA ved navn.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks