Hovedinnhold

Nord-Korea tilbyr bevis for sin uskyld

- IKKE VÅR: Nord-Korea hevder å kunne bevise at denne torpedoen ikke er deres, fordi de bruker en annen type metallegering. Foto: AFP
- IKKE VÅR: Nord-Korea hevder å kunne bevise at denne torpedoen ikke er deres, fordi de bruker en annen type metallegering. Foto: AFP
Nord-Korea sier at landet er villig til å framlegge prøver fra landets torpedoer som vil vise at senkingen av et sørkoreansk krigsskip i mars i år ikke var Nord-Koreas verk.

Denne saken handler om:

Ifølge en offisiell uttalelse formidlet av det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA beviser prøvene som Sør-Korea allerede har funnet og brukt i etterforskningen, at Nord-Korea ikke står bak.

Les også:  - Nord-Korea er forhåndsdømt

Grunnen er at Nord-Korea bruker stållegeringer i sine torpedoer, mens delene som ble funnet av sørkoreanerne var av aluminiumlegeringer.

Uttalelsen kommer fra Nord-Koreas nasjonale forsvarskommisjon, som ledes av landets øverste leder Kim Jong-il.

46 av mannskapet mistet livet da en sørkoreansk korvett ble senket i farvannet utenfor Korea. En granskingskommisjon med sørkoreanske og internasjonale eksperter konkluderte med at det måtte være Nord-Korea som sto bak.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks