Hovedinnhold

Nord-Korea krever ris og gjødsel fra Sør-Korea

Nord-Korea har fremmet krav om massiv matvarehjelp fra Sør-Korea som forutsetning for å videreføre et program for gjenforening av familier.

Denne saken handler om:

Nord-Korea krever 500.000 tonn ris og 300.000 tonn kunstgjødsel fra Sør-Korea. Kravene ble presentert da representanter for de to statene møttes i den nordkoreanske byen Kaesong onsdag for å diskutere familiegjenforening, melder sørkoreanske medier.

Et uoffisielt møtearrangement begynner lørdag i Kaesong på den nordkoreanske østkysten. 100 personer fra hvert av de to landene vil få møte familiemedlemmer de ikke har sett på 60 år. Sammenkomsten varer i seks dager.

Sør-Korea mener at slike møter bør finne sted minst ni ganger i året fordi mange er gamle og dør. Nordkoreanske representanter antydet at de kunne gi innrømmelser dersom Sør-Korea leverer de store matvaremengdene.

Sør-Korea leverte årlig 400.000 tonn ris og 300.000 tonn kunstgjødsel til Nord-Korea fram til 2008. Leveransene var knyttet til at Nord-Korea ikke fortsatte utviklingen av sitt atomprogram, noe Nord-Korea likevel fortsatte med.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks