Hovedinnhold

Frykter at Nord-Korea har ubåt som kan avfyre atom-missiler

<p>STORT VÅPEN: Nord-Koreas leder Kim Jong-Un inspiserer ubåt nummer 748 i marineenhet 167 på et ukjent sted i Nord-Korea på dette bildet fra juni i år. Det er uklart om dette er den samme ubåten som er blitt modifisert.<br/></p>

STORT VÅPEN: Nord-Koreas leder Kim Jong-Un inspiserer ubåt nummer 748 i marineenhet 167 på et ukjent sted i Nord-Korea på dette bildet fra juni i år. Det er uklart om dette er den samme ubåten som er blitt modifisert.

Foto: Kns, Afp
Nord-Korea skal ha anskaffet en ubåt som er i stand til å avfyre ballistiske missiler, sier kilder innen militæret og regjeringen i Sør-Korea.

Denne saken handler om:

Regimet i Nord-Korea skal ha fått importert en dieseldrevet, tidligere sovjetisk ubåt i Golf-klassen og modifisert den, sier en anonym regjeringskilde i Seoul til Sør-Koreas nyhetsbyrå Yonhap.

Den 67 meter lange og 3500 tonn tunge ubåten skal være bygget i 1958 og ha blitt tatt ut av bruk fra den sovjetiske marinen i 1990. Ifølge Yonhaps kilder skal ubåten kunne frakte med seg et ballistisk missil med et 1180 kilos stridshode med en maksimal rekkevidde på 1420 kilometer.

– Dette fartøyet er det nettsiden 38 North rapporterte om i forrige måned som en «uidentifisert ubåt» fortøyd ved Sinpo skipsverft, sier den anonyme kilden til Yonhap.

Hovedkvarteret til Nord-Koreas militære maritime forskningsinstitutt ligger ved Sinpo-verftet.

– Ifølge analysene av satellittbildene som er avslørt av 38 North, er det blitt satt opp testfasiliteter for ballistiske missiler som kan skytes fra ubåter, sier den sørkoreanske regjeringskilden.

En militærkilde i Seoul sier at det vil ta ett til to år før Nord-Korea har gjort ferdig testene for avfyring av missiler fra sjøen.

Nord-Korea har flere ubåter enn Sør-Korea, men våpnene er utdaterte, ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks