Hovedinnhold

Minst 18 soldater drept i selvmordsangrep i Niger

Minst 18 soldater og fire angripere ble drept da selvmordsbombere torsdag slo til i det nordlige Niger. Den islamistiske organisasjonen MUJAO fra nabolandet Mali har påtatt seg ansvaret for angrepet.

Denne saken handler om:

- Takket være Allah har vi gjennomført to operasjoner mot fiender av islam i Niger, sa talsmann for MUJAO, Abu Walid Sahraoui, til nyhetsbyrået AFP.

Han kalte angrepene en straffeaksjon mot Niger fordi Niger samarbeider med Frankrike i operasjonene mot islamister i det nordlige Mali.

Minst 18 soldater og fire av angriperne ble ifølge lokale kilder drept i et angrep på en militærleir i Agadez, mens flere også ble drept i det andre angrepet på en urangruve i Arlit som eies av det franske firmaet Areva, ifølge det franske utenriksdepartementet.

Selvmordsangrepene skjedde nesten samtidig torsdag morgen. Torsdag ettermiddag var situasjonen ennå ikke avklart i Agadez, der en av angriperne hadde tatt to eller tre personer som gisler i et hus, som er omringet av soldater.

Angrepene er de første selvmordsangrepene i Niger siden den franskledede offensiven mot islamistene i nabolandet Mali i januar, der også Niger har satt inn flere hundre soldater.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks