Hovedinnhold

Taxi-svindlere rundlurte turister i Nederland

<p>LURT: For noen uheldige turister har det kostet skjorta å reise de 20 kilometrene fra Schiphol internasjonale flyplass til Amsterdam sentrum.</p>

LURT: For noen uheldige turister har det kostet skjorta å reise de 20 kilometrene fra Schiphol internasjonale flyplass til Amsterdam sentrum.

Foto: Erlend Aas, NTB scanpix
En svensk turist var blant dem som betalte over 5.000 kroner for en taxitur fra Schiphol-flyplassen til Amsterdam sentrum. Nå har politiet gått til aksjon.

Denne saken handler om:

Hollandsk påtalemyndighet trakk fram den svenske turisten som et eksempel på dem som hadde blitt lurt av taxi-svindlerne på Schiphol-flyplassen utenfor Amsterdam.

 I tillegg til å få kameraet frastjålet, hadde turisten betalt 595 euro for turen, et beløp som tilsvarer over 5.000 norske kroner.

Les også: Flyselskapene vil ikke fly fra nye Rygge

 Turen pleier vanligvis å koste rundt 40 euro, tilsvarende 360 kroner med fredagens kurs. En japansk turist hadde også blitt innelåst i bilen helt til han gikk med på å betale 300 euro for turen.

Husker du? Tyrkia sender hjem nederlandske kuer

Åtte personer er pågrepet i saken – deriblant fire taxisjåfører.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks