Hovedinnhold

Stoltenberg med nye anklager mot Russland

<p>NATOs generalsektretær Jens Stoltenberg sier at Russland undergraver stabiliteten og sikkerheten i Europa. Dette bildet av Stoltenberg er tatt på NATO-bygget i Belgia tidligere i sommer.</p>

NATOs generalsektretær Jens Stoltenberg sier at Russland undergraver stabiliteten og sikkerheten i Europa. Dette bildet av Stoltenberg er tatt på NATO-bygget i Belgia tidligere i sommer.

Foto: Francois Lenoir, Reuters
NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg anklager på nytt Russland for å destabilisere Europa.

Denne saken handler om:

– Vi har jobbet aktivt for å fremme et strategisk partnerskap med Russland etter den kalde krigen, sa Stoltenberg under en forsvarskonferanse i Roma torsdag.

– Russlands aggressive oppførsel har imidlertid undergravd stabiliteten og sikkerheten i Europa, la han til.

Russlands annektering av Krim-halvøya og støtte til opprørere i Øst-Ukraina har ført til en kraftig forverring i landets forhold til vestlige land.

LES OGSÅ: Så nær har NATO og Russland vært storkonflikt.

NATO har trappet opp sitt nærvær i østeuropeiske land og alliansen har blant annet stasjonert styrker i Estland, Latvia, Litauen og Polen, til protester fra Moskva.

– Russland fortsetter å destabilisere Øst-Ukraina. Det er en konflikt der nærmere 10.000 ukrainere er drept og dette har endret hele sikkerhetskonteksten enormt, sa Stoltenberg.

Han understreket samtidig at NATO ikke er ute etter noen konfrontasjon med Russland og mener dialog er veien å gå.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks