Hovedinnhold

Mistenkt NATO-spion pågrepet i Tyskland

Politiet i Tyskland har pågrepet en sivil ansatt i NATO som de mistenker for å ha spionert på den amerikansk luftbasen Ramstein vest i landet.

Denne saken handler om:

Påtalemyndigheten i den sørvestlige byen Karlsruhe sier den 60 år gamle tyske statsborgeren er mistenkt for å ha stjålet «statshemmeligheter» for «ukjente tredjeparter».

- Vi tror at han som NATO-ansatt på ulovlig vis har fått tak i klassifiserte opplysninger som tilhører arbeidsgiveren på den amerikanske Ramstein-basen, og at han har kopiert dette til sin personlige datamaskin, sier påtalemyndigheten i en uttalelse.

- Det mistenkes at dette ble gjort med den hensikt å gi opplysningene videre til uautoriserte tredjeparter, heter det videre.

Den mistenkte NATO-ansatte har blitt varetektsfengslet.

NATO har ikke ønsket å kommentere saken.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks