Hovedinnhold

Rohingya-opprørerne erklærer våpenhvile i Myanmar

<p>FLYKTNINGER: På to uker har nesten 300.000 rohingya-muslimer flyktet fra Myanmar til Bangladesh.</p>

FLYKTNINGER: På to uker har nesten 300.000 rohingya-muslimer flyktet fra Myanmar til Bangladesh.

Foto: Munir Uz Zaman, AFP
Rohingya-opprørerne i Myanmar har erklært ensidig våpenhvile, bekrefter opprørsgruppen Arsa på Twitter.

Denne saken handler om:

Nesten 300.000 rohingyaer har flyktet til Bangladesh etter at det på ny brøt ut kamper mellom opprørerne og regjeringsstyrker i Myanmar.

Lørdag meldte Arakan Rohingya Salvation Army (Arsa) på Twitter at de innfører en ensidig, månedslang våpenhvile fra og med søndag.

Desperate samtaler med familien i Myanmar: – De brenner våre hus, og de brenner mennesker

Våpenhvilen skal gjøre det lettere for hjelpeorganisasjoner å arbeide i den urolige Rakhine-provinsen som grenser til Bangladesh.

– Arsa oppfordrer alle involverte humanitære aktører til å fortsette hjelpearbeidet for alle ofre for den humanitære krisen, uten hensyn til etnisk eller religiøs bakgrunn, heter det i en uttalelse fra gruppen.

Antall flyktninger i Bangladesh har økt med rundt 20.000 bare det siste døgnet.

– Rundt 290.000 rohingyaer har ankommet Bangladesh siden 25. august, sier Joseph Tripura, en talsmann for FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) lørdag.

Slått, voldtatt, drept og brent: Dette må du vite om rohingyaene

Siden det brøt ut ny uro i delstaten Rakhine 25. august, er rundt 400 mennesker drept, ifølge hæren i Myanmar. Da angrep rohingya-opprørere 20 politiposter og en militærbase i Rakhine. Myndighetene svarte kontant med en offensiv som FN kritiserte og karakteriserte som tett opptil etnisk rensing.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks