Hovedinnhold

Minst elleve samvittighetsfanger løslatt i Burma

JUNTAEN LØSLATER: Bildet viser den øverste lederen fro militærjuntaen i Burma, General Than Shwe, under en militærparade i Yangon i Burma i 2008. Landet har vært underlagt et militærdiktatur siden 1962. Foto: AP
JUNTAEN LØSLATER: Bildet viser den øverste lederen fro militærjuntaen i Burma, General Than Shwe, under en militærparade i Yangon i Burma i 2008. Landet har vært underlagt et militærdiktatur siden 1962. Foto: AP
Militærregimet i Burma har løslatt minst elleve samvittighetsfanger fra fengsel. Men juntaen viser fortsatt ingen nåde overfor fredsprisvinner Aung San Suu Kyi og hennes nære medarbeider Tin Oo.

Denne saken handler om:

Blant de elleve samvittighetsfangene som har fått gå, er fem buddhistmunker, meldte nyhetsbyrået Reuters søndag. De øvrige seks var medlemmer av Suu Kyis parti Nasjonalligaen for demokrati NLD og andre politiske grupper, sier en menneskerettsaktivist.

- De ble løslatt fra Insein-fengselet lørdag, tilføyde aktivisten. Militærjuntaen som har styrt Burma siden 1962, vil ikke innrømme at den fengsler mennesker på politisk grunnlag, og hevder alle som sitter i fengslene er forbrytere.

Forkjempere for menneskerettighetene anslår tallet på personer som er fengslet på politisk eller religiøst grunnlag i Burma til over 2.160. Juntaen har kunngjort et omfattende amnesti, som ledd i forberedelsene til valg den har lovet å holde neste år.

Aung San Suu Kyi, som i 1991 ble tidelt Nobels fredspris, har sittet i husarrest siden mai 2003. Den tidligere forsvarssjefen Tin Oo er nestleder for NLD, han ble tvunget til å gå av fra sin militære stilling i 1976 og sitter også i husarrest.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks