Hovedinnhold

Vurderer å utvise Mohammad

I HARDT VÆR: Universitetet der Mohyeldeen Mohammad studerer varsler at de vil ta affære etter Larvik-mannens terroradvarsel. Foto: Frode Hansen
I HARDT VÆR: Universitetet der Mohyeldeen Mohammad studerer varsler at de vil ta affære etter Larvik-mannens terroradvarsel. Foto: Frode Hansen
Universitetet i Medina vil vurdere om de skal utvise den norske studenten Mohyeldeen Mohammad.

Denne saken handler om:

Ledelsen ved universitetet har fått tilsendt en oversettelse av Mohammads mest kontroversielle uttalelser fra Morgenbladet. De vil nå spørre Mohammad nærmere ut om ytringene og avklare hva han har skrevet.

Les også:Her er Mohyeldeen sharia-student

- Dersom det du sier stemmer, vil vi ta affære. Selvsagt vil vi utvise ham fra universitetet. Og kanskje vil vi kontakte ambassaden hans i Riyadh, sier Mohammed Yousef Afifi, studierådgiver for fjernundervisning ved universitetet i Medina til avisen.

Les også:- Ga blaffen i manus og snakket om terror

- Er mot ekstremisme

Mohammad advarte mot at et nytt 11. september kan skje i Norge da han talte under demonstrasjonen mot Dagbladets publisering av Muhammed-tegningen i Oslo nylig. Han har også gitt uttrykk for støtte til terrorisme på ulike nettfora.

VGTV:Se video fra demonstrasjonen her

Den norsk-irakiske 24-åringen reiste forrige uke tilbake til Saudi-Arabia, hvor han studerer ved universitetet i Medina. Universitetet understreker at de synes lite om ekstremistiske holdninger.

- Jeg vil gjøre det klart at Det islamske universitetet i Medina er imot enhver ekstremistisk tanke. Universitetet støtter på ingen måte grupper som Al-Qaida. Det følger den gylne middelvei og respekterer andre mennesker og deres rettigheter, sier Afifi.

Les også:- Jobbet 18-timersdager for å få råd til islamskolen

(Saken fortsetter under bildet)

SHARIA-FAKULTETET: Det islamske universitetet i Medina. Foto: Universitetet i Medina
SHARIA-FAKULTETET: Det islamske universitetet i Medina. Foto: Universitetet i Medina


Deltok i nettfora

Mohammad har blant annet skrevet følgende på nettstedet Allah3lem. com: «Til sist vil jeg også påpeke at islam oppfordrer oss til terrorisme mot fiender av Allah, så jeg forstår ikke hvorfor vi muslimer ser så negativt på ordet ( ...) Dersom dem kaller deg terrorist, ekstremist, radikalist, gal eller idiot, så vit at du insha'Allah er på rett vei.»

- Universitetet i Medina er ekstremt pietistisk, men samtidig blir det ikke sett på med blide øyne om noen blander religion og politikk eller støtter terror, har terrorekspert og forsker Thomas Hegghammer ved Princeton i USA tidligere forklart.

Les også:Tror Mohammad kan bli utvist fra skolen

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks