Hovedinnhold

Vatikanet fordømmer trykking av Muhammed-tegninger

Kairo (NTB-AFP): Den katolske kirken slutter seg til de muslimske fordømmelsene av danske avisers beslutning om å trykke en omstridt tegning av profeten Muhammed.

Denne saken handler om:

SKREV UNDER FORDØMMELSE: Kardinal Jean-Louis Tauran. Foto: AP
SKREV UNDER FORDØMMELSE: Kardinal Jean-Louis Tauran. Foto: AP

- Ytringsfriheten må ikke bli et påskudd til å støte religioner, overbevisninger, religiøse symboler og alt som holdes hellig, heter det i en felles uttalelse fra representanter for Vatikanet og det sunnimuslimske al-Azhar-universitetet i den egyptiske hovedstaden Kairo.

Uttalelsen er undertegnet kardinal Jean-Louis Tauran, leder for det pavelige råd for interreligiøs dialog, og Abdel Fattah Alaam, formann for dialogkomiteen ved al-Azhar. Det egyptiske universitetet er et av verdens eldste, og regnes som sunnimuslimenes viktigste lærested.

Tauran og Alaam kommenterte karikaturstriden etter et to dager langt møte i Kairo som dreide seg om dialog mellom kristendom og islam.

I februar i år valgte flere danske aviser å trykke den meste kontroversielle av de såkalte Muhammed-karikaturene som opprinnelig ble publisert av Jyllands-Posten i 2005. Bakgrunnen var avsløringen av planer om å drepe tegneren Kurt Westergaard, mannen bak karikaturen av islams viktigste profet Muhammed med en bombe i turbanen.

Trykkingen av tegningen har utløst en ny bølge med demonstrasjoner mot Danmark i en rekke muslimske land. (©NTB)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks