Hovedinnhold

Storimam vil forby dansk avis

LANGER UT: Sayyed Tantawi går til frontalangrep på Jyllands-Posten, og mener avisen bør forbys. Foto: AP
LANGER UT: Sayyed Tantawi går til frontalangrep på Jyllands-Posten, og mener avisen bør forbys. Foto: AP
(VG Nett) Jyllands-Posten bør forbys, redaktøren fengsles og kulturredaktøren avbildes som en gris.

Denne saken handler om:

Det mener den egyptiske storimamen Sayyed Tantawi, som ifølge danske BT regnes som muslimenes svar på paven.

Dermed blusser striden om Muhammed-karikaturene opp igjen, etter at den danske regjeringen iherdig har prøvd å rette opp igjen det positive bildet av Danmark i den arabiske verden. Den mektige imamen, som er leder for opp mot en milliard sunnimuslimer, langer ut mot Jyllands-Posten og redaktør Carsten Juste i et intervju med Ekstra Bladet.

- Karikaturtegningene av profeten Muhammed er en av de alvorligste forbrytelsene som noen gang er begått. Redaktøren bør få en fengselsstraff i et, to eller tre år. Dessuten bør man forbi avisen å komme ut i en årrekke, sier Sayyed Tantawi til avisen.

Karikaturtegningene har ingenting med ytringsfriheten å gjøre, mener imamen.

- Profetene, det være seg Jesus, Moses, Abraham eller Muhammed, er Guds utvalgte. I Vesten må dere forstå at dere ikke kan behandle profeter på samme måte som presidenter eller andre vanlige mennesker, sier Tantawi, som mener kulturredaktør Flemming Rose, som hadde ideen til de kontroversielle tegningene, bør straffes ved å avbildes som en gris.

Rose blir ifølge BT ikke spesielt skremt av grisetrusselen.

- Det er tankevekkende at han tror det vil være en straff for meg å bli tegnet som en gris. Det bekrefter at imamen har en rystende mangel på kunnskap om våre sivilisasjon, og det bekrefter nødvendigheten av å være i dialog, uten at man dermed behøver å gå på kompromiss, sier Rose til BT.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks