Hovedinnhold

Mekka-imam krever rettssak over Muhammed-tegningene

RASENDE: Rasende tyrkiskmuslimske demonstranter sier at de aldri vil tilgi dem som ydmyket deres profet. Foto: Reuters
RASENDE: Rasende tyrkiskmuslimske demonstranter sier at de aldri vil tilgi dem som ydmyket deres profet. Foto: Reuters
(VG Nett) Imamen i al-Haram-moskeen i Mekka, Sjeik Abdul Rahman al-Seedes, krever at forfatterne og de som har publisert Muhammed-tegningene, stilles for retten.

Denne saken handler om:

Saudi-Arabias toppimam nekter å godta unnskyldningene fra dem som har publisert Muhammed-tegningene. Han krever nå at de ansvarlige stilles for retten, skriver nyhetsbyrået AP.

Under fredagsbønnen talte al-Seedes om at det internasjonale samfunnet burde vedta lover som forbyr fornærmelser mot profeten Muhammed.

- Tegningene av Muhammed er en latterliggjøring av islam og vår profet. De som har tegnet tegningene og publisert dem, bør straffes, sa al-Seedes.

Demonstrasjoner i Europa

FREDELIG: I den sveitsiske hovedstaden Bern ber muslimene under deres demonstrasjon. Foto: Reuters
FREDELIG: I den sveitsiske hovedstaden Bern ber muslimene under deres demonstrasjon. Foto: Reuters

I London og andre europeiske byer demonstrerte tusenvis av muslimer mot tegningene. I Trafalgar Square i London under bannerne "United Against Islamophobia".

- Det var definitivt galt å publisere tegningene, sa pressesjef Ihtisham Hibatullah ved Muslim Association of Britian under møtet.

Demonstrasjonene gikk fredlig for seg også i Tyrkia, Indonesia, Nederland, Tyskland,

Frankrike og Norge.

I Tyrkias hovedstad Ankara trampet demonstranter på det danske flagget, og de ropte "Vi vil ikke tilgi dem som ydmyket vår profet", melder AP.

Ber muslimer om å tilgi

Indonesias president Susilo Bambang Yudhoyono ber muslimene om å tilgi dem som har beklaget at de har publisert tegningen av Muhammed. Samtidig mener han at tegningene har skadet forholdet mellom demokratiske og muslimske land.

- Tegningene har sendt en beskjed til muslimene om at det i det demokratiske samfunnet er lov til å ydmyke islam. Dette er med på å ødelegge håpet om at islam og demokrati fungerer sammen, skrev han i en kommentar i International Herald Tribune.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks