Hovedinnhold

Konkurranse om å gjøre narr av Danmark

En radiostasjon i Indonesia arrangerte søndag en tegnekonkurranse for barn, hvor målet var å gjøre narr av det danske kongehuset. På den måten vil stasjonen ta hevn for de omstridte Muhammed-tegningene.

Denne saken handler om:

37 barn deltok i konkurransen, som har fått navnet «Legenden om kongen av Danmark og grisen». Arrangementet fant sted i en moské i byen Kediri, øst på øya Java, ifølge nyhetsbyrået Antara.

- Dette er faktisk en svært effektiv metode, sammenlignet med protestene som ofte kan føre til anarki, sier Agus Sunyoto, direktør for Radio Famili Education FM.

En av deltakerne, 13 år gamle Halim Wiranata, tegnet en gris med bart og kongekrone på en trone med det danske flagget i bakgrunnen. Tittelen var «Kongen av sirkuset i København».

Søsteren Tifania (10) tegnet en gris kledd som en dronning.

Den danske ambassaden i Jakarta måtte stenge i flere uker i februar etter en rekke protester mot karikaturene av profeten Muhammed, som først sto på trykk i den danske avisa Jyllands-Posten.

Danmark er en stor eksportør av svinekjøtt, som regnes som urent i islam. (©NTB)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks