Hovedinnhold

Mor trodde Nutella var sunt - får millioner i erstatning

IKKE SUNT: 17,3 millioner kroner må produsenten av Nutella i USA ut med etter å ha tapt i retten. Foto: JOHANNA LEGUERRE/AFP
IKKE SUNT: 17,3 millioner kroner må produsenten av Nutella i USA ut med etter å ha tapt i retten. Foto: JOHANNA LEGUERRE/AFP
(VG Nett) Mer enn 17 millioner kroner må produsenten av sjokoladepålegget Nutella ut med til kunder som trodde pålegget var sunt.

Ja, det er i USA at et gruppesøksmål mot Nutella har vunnet fram i retten.

Marnie Glover fra Alabama har servert barna sine sjokoladepålegget og trodd reklamen som sier at det utgjør en god start på dagen. Nå har tingretten i New Jersey gitt dem medhold, melder TV2.

Villedende reklame

Nutella-produsenten er dømt til å utbetale 17,3 millioner kroner i erstatning til gruppen som har saksøkt dem. Årsaken er at retten mener at reklamen forteller at pålegget gir en «smakfull og balansert frokost» er villedende ifølge kanalen.

Reklamen sier nemlig ikke at det som gjør frokosten sunn ikke er sjokoladepålegget, men brødet, frukten og melken som anbefales å spise sammen med Nutella.

Dommen gir rom for at alle kjøpere av Nutella i USA de siste fire årene kan søke om erstatning.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks