Hovedinnhold

Israel ber Sverige fordømme sak om organtyveri

OPPRØRT: Benjamin Netanyahu går hardt ut mot Sverige etter en artikkel i Aftonbladet. Foto: AFP
OPPRØRT: Benjamin Netanyahu går hardt ut mot Sverige etter en artikkel i Aftonbladet. Foto: AFP
Israel har skjerpet tonen mot Sverige og krever at regjeringen i Stockholm fordømmer en artikkel i Aftonbladet om organtyveri.

Denne saken handler om:

- Vi krever og forventer en formell fordømmelse fra den svenske regjeringen, sa statsminister Benjamin Netanyahu søndag.

I den omdiskuterte artikkelen i Stockholm-avisen Aftonbladet sist mandag påstås det at israelske soldater har drept palestinere for å selge organene deres.

Sveriges ambassadør til Israel, Elisabet Borsiin Bonnier, har beklaget artikkelen i Aftonbladet. Men utenriksdepartementet i Stockholm har tatt avstand fra Bonniers beklagelse og gjort det klart at det ikke er opp til det svenske utenriksdepartementet å bestemme hva som skal stå i avisene.

Striden om artikkelen kan nå true utenriksminister Carl Bildt planlagte reise til Israel i september.

- Hvem som helst som ikke fordømmer en slik blodsfortelling kan bli betraktet som uønsket i Israel, sier finansminister Yuval Steinitz søndag.

Bildt har alt nektet å fordømme artikkelen. (©NTB)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks