Hovedinnhold

Aktivister i sjokk etter drap på Gazastripen

DREPT: En video av den italienske aktivisten Vittorio Arrigoni ble lastet opp på youtube kort tid før han ble drept. Foto: AFP PHOTO/YOUTUBE.COM
DREPT: En video av den italienske aktivisten Vittorio Arrigoni ble lastet opp på youtube kort tid før han ble drept. Foto: AFP PHOTO/YOUTUBE.COM
To medlemmer av en ytterliggående palestinsk gruppe er arrestert og mistenkes for å stå bak drapet på italieneren Vittorio Arrigoni på Gazastripen.

Denne saken handler om:

Ifølge islamistbevegelsen Hamas' pressekontor ble Vittorio Arrigoni funnet hengt i et fraflyttet hus nord for Gaza by fredag.

Venner av den propalestinske aktivisten var i sjokk fredag.

- Jeg har grått hele natten. Bare å tenke på den videoen, på de siste minuttene av hans liv, i Gaza, som han var så glad i. Det er virkelig vanskelig å takle, sier Huwaida Arraf, en av grunnleggerne av International Solidarity Movement, som Arrigoni var en del av.

Hamas fordømmer drapet på det sterkeste, og fortsetter letingen etter folk som kan ha vært innblandet i kidnappingen av Arrigoni.

De to arresterte skal tilhøre en gruppe som kaller seg Brigaden av profeten Muhammeds Tapre Ledsagere.

- Hvis dere ikke reagerer raskt på våre krav, vil vi henrette denne fangen, het det i en video kidnapperne la ut på internett.

Gruppen krevde løslatelse av flere medlemmer som er fengslet på Gazastripen. Hamas fikk 30 timer på seg til å etterkomme kravene, men av uklare grunner ble Arrigoni drept før denne tidsfristen var utløpt.

Vittorio Arrigoni var aktivist i International Solidarity Movement og arbeidet også som journalist og forfatter. Den framtredende palestinske talsmannen Saeb Erekat kaller drapet på Arrigoni «et mørkt kapittel i vår historie».

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks