Hovedinnhold

Sharon pinlig berørt av Bondevik

En israelsk avis skriver at statsminister Kjell Magne Bondevik gjorde Ariel Sharon forlegen da han på deres møte søndag begynte å stille krav og gjenta palestinske anklager.

Denne saken handler om:

Avisa Haaretz er kritisk til at Bondevik spurte Sharon om hvorfor Israel fortsatt holder palestinske institusjoner i Øst-Jerusalem stengt. Bondevik viste til et brev som daværende utenriksminister Shimon Peres sendte ham i 1993 der han sa at de palestinske kontorene skulle få fortsette å fungere etter Oslo-avtalen.

Ifølge Haaretz svarte Sharon at han kunne vise til flere brev med løfter fra den palestinske siden som ikke er blitt overholdt.

Ifølge den israelske avisa klaget Bondevik også over delingsmuren. Under sitt møte med Sharon tok Bondevik opp situasjonen til en norsk kvinne som er gift med en palestiner, som ikke lenger har tilgang til sitt eget hotell på grunn av muren.

Bondevik har under sitt besøk i Midtøsten hatt samtaler både med Sharon og med palestinernes president Mahmoud Abbas.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks