Hovedinnhold

Selvmordsbomber haiket

En selvmordsbomber utkledd som religiøs jøde fikk haik med tre israelske bosettere, og sprengte både seg selv og de tre israelerne i lufta.

Denne saken handler om:

Angrepet utenfor den israelske bosettingen Kedumim nord på Vestbredden torsdag kveld er den første selvmordsaksjonen mot israelere på to måneder.

Al-Aqsamartyrenes brigader sa i en erklæring at de sto bak selvmordsaksjonen, som var et svar på israelske angrep.

- Dette var et naturlig svar på israelske drap og forbrytelser. Palestinerne har rett til å forsvare seg selv, sier Hamas-parlamentariker Mushir al Masri.

Hamas-regjeringen er under press for å ta avstand fra all voldsbruk, og har stort sett latt våpnene hvile i over et år. Men det kom ingen umiddelbar fordømmelse av torsdagens selvmordsaksjon fra Hamas-regjeringen.

Tidligere regjeringer ledet av Fatah var raskt ut med fordømmelser av selvmordsaksjoner mot sivile i selve Israel, men var vagere i språkbruken i forhold til aksjoner i Israel-okkuperte områder på Vestbredden.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks