Hovedinnhold

Rabbiner godkjenner agent-sex for Mossad-kvinner

MOSSAD-AGENT: Denne kvinnen deltok i det som trolig var en Mossad-operasjon i Dubai i januar i år, da Mahmoud al-Mabhouh ble drept. En sak som ifølge Ari Shvat blant annet inneholdt et element av kvinnelig forføring. Foto: AP
MOSSAD-AGENT: Denne kvinnen deltok i det som trolig var en Mossad-operasjon i Dubai i januar i år, da Mahmoud al-Mabhouh ble drept. En sak som ifølge Ari Shvat blant annet inneholdt et element av kvinnelig forføring. Foto: AP
(VG Nett) I en fersk israelsk rapport får kvinnelige Mossad-agenter en rabbiners velsignelse til å ha sex for rikets sikkerhet.

Denne saken handler om:

Det skriver den israelsk avisen Haaretz, som siterer en rapport fra Tzomet-instituttet. De studerer samhandlingen mellom religion og modernisme.

Det er rabbineren Ari Schvat som i rapporten skriver at det er greit at kvinnelige agenter i Israels etterretningsbyrå har sex med fienden, dersom det blir nødvendig i såkalte «honningfelle-oppdrag».

Bibelen

Ifølge Schvat skjer ikke dette bare i moderne spionasje, og nevner blant annet saken med Mordechai Vanunu - som i 2004 søkte politisk asyl i Norge - og drapet på Mahmoud al-Mabhouh i Dubai i år, men lange tradisjoner. Rabbineren peker på at «honningfelle-oppdrag», som altså går ut på at kvinnelige agenter lurer menn ved hjelp av forføring - for folk flest kanskje best kjent fra ulike James Bond-filmer -, har røtter helt tilbake til bibelsk tid.

Blant annet nevner han et annet tilfelle fra de tider der en kvinne hadde sex med fiendens overhode, med den hensikt å gjøre ham trøtt og utmattet nok til at hun kunne hugge hodet av ham.

- Best med løsslupne kvinner

Rabbineren mener likevel at det finnes situasjoner man bør unngå. Nemlig at gifte kvinnelige agenter har sex med andre enn sin mann.

- Dersom det er nødvendig å bruke en gift mann, vil det være best for hennes mann å skille seg fra henne. Etter at oppdraget er utført vil han ha rett til å få henne tilbake, skriver Schvat, som likevel tilbyr en enklere løsning enn:

- Naturligvis kan en jo bare gi en slik jobb til en kvinne som uansett er løssluppen.

Direktøren for Tzomet-instituttet, rabbiner Yisrael Rosen, har gitt sin støtte til Schvats rapport. Han sier for øvrig følgende i en uttalelse:

- Kvinnelige ansatte i Mossad vil trolig uansett ikke søke råd fra en rabbiner før et oppdrag.

Haaretz mener å tolke rapporten slik at det ikke finnes noen grenser for menn som forsøker å forføre kvinnelige fiender, ettersom de ikke er nevnt noe sted.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks